Gull og bronse under NM del 1

Postet av Simen Enger den 6. Feb 2018


NM del 1 ble avholdt på Veldre Sag i fantastisk vintervær. Blå himmel, sol og nokså kaldt, men som gav en flott ramme rundt det hele! Asker TK stod som verter av arrangementet, som inneholdt NM i combined samt kongepokal i pulk. Det var derfor stor spenning blant utøverne som stilte til start denne helgen.

Nittedal var selvfølgelig godt representert her, unge som gamle, med litt forskjellige ambisjoner!

På lørdag var det duket for combined, der alle starter likt og hunden er koplet til pulk fra start. Etter

halvgått løp kjører man inn i en pitstop hvor pulken kobles av, og den siste halvdelen av løpet skal snørekjøres. I pitstop'en gjelder det å være rask, her er det mange teknikker på hvordan man skal spare mest mulig tid, og helst få et forsprang på sine konkurrenter. Under lørdagens combined var det mange om beinet, og til slutt skulle det avgjøres på målstreken blant 5 utøvere. Det ble en tøff spurt inn til mål, og til slutt var det Viktor som krysset målstreken først! Petter Kristiansen fra Trysil HK ble nr. 2 og Emil, som også representerer Nittedal ble nr. 3 i denne NM-øvelsen. Gratulerer så mye!


På søndag var det duket for kongepokalløp i pulk 10/15 km. I denne øvelsen starter man en og en, og hunden er koblet til pulken hele veien. Her gjelder det altså å disponere kreftene riktig, og man må selvfølgelig også ha dagen, spesielt når det er kongepokal man konkurrerer for. Det var dessverre ingen fra Nittedal som var sterke nok denne dagen. Petter Kristiansen fra Trysil HK og Marte Eirin Solhaug fra Asker TK var helt suverene i denne øvelsen, og reiste hjem som nye Norgesmestere i øvelsen samt en flott kongepokal. Stor gratulasjon fra Nittedal HK!

Øvrige resultater for helgen: https://www.yourvismawebsite.c...

Bildene er tjuvlånt av Lena Boysen Hillestad og Vibeke Tiainen Sletmoe.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.